København

Frederiks Brygge

Arkitema Architects
DesignGroup Architects, Arkitema Architects, Thing Brandt Landskab

Når vi bygger boligområder i storbyer, er der mange udfordringer, der skal løses – fra boligernes udformning til udearealer og placering i landskabet. Frederiks Brygge ligger i Københavns sydhavn ud til den stærkt trafikerede Vasbygade. I dag ligger her over 600 boliger, der er skabt til en bredt befolkningsudsnit, fra børnefamilien til enlige ældre. Sammenhængskraften finder vi bl.a. i udeområderne, hvor fem gårdrum med fælleshuse og masser af grønt skaber livskvalitet og fællesskab.

Niveaufri adgang i alle boliger

Ved nybyggeri af boliger foreskriver Bygningsreglementet (BR18), at der er niveaufri adgang, som er en forudsætning for at skabe et mangfoldigt boligområde. Samtidig skal der også være 15 centimeters fri sokkel for at minimere risikoen for bl.a. fugtskader i soklen.  

For at imødekomme kravene og skabe kvalitetsbyggeri er vores sokkelrende, Canyon 2.0, blevet valgt. Den sokkelrende har justerbare konsoller og kan derfor på én gang møde kravet om niveaufri adgang og fri sokkel. Med den justerbare konsol sparer man også tid på opklodsningen mod soklen, særligt hvis soklen er ujævn.

Fleksible, grønne områder  

Der er plantet masser af unge træer og grønt i plantekasser, som er med til at skabe et smukt udtryk mellem de nybyggede boliger i det godt 80.000 m2 store område. Med det fleksible kantsystem er der skabt forskellige plantekasser med varierende højder og udtryk – fra en underspillet kant rundt om bedene langs med stien til hævede plantekasser med unge træer.

For at opnå dette resultat er vores fleksible kantafgrænsning Contrast Freestyle blevet anvendt. Vi har leveret den på specialmål, så hverken arkitekt eller anlægsgartnere behøvede at gå på kompromis med deres visioner.  

År
2013-
Sted
København
Arkitekter
Arkitema Architects
LandskabsArkitekter
DesignGroup Architects, Arkitema Architects, Thing Brandt Landskab
Bygherre
Deas A/S
Entreprenør


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.