INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.

Adgang til grønne arealer skaber livskvalitet i byerne

Nyhed

Adgang til grønne arealer skaber livskvalitet i byerne

No items found.

40 % af den europæiske befolkning bor i byen. Og alt tyder på, at det tal kun vil stige i fremtiden. Når vi skal være flere, er det centralt, at vi sørger for, at vores byer skaber den bedst mulige livskvalitet for indbyggerne. Det betyder bl.a., at vi bør sikre os, at alle føler sig sikre, glade og sunde.  

En ny EU-rapport undersøger tilfredsheden med at bo i byen ud fra bl.a. miljø, offentlig transport, larm og grønne arealer. Og heldigvis er vi i Danmark og hele Norden rigtig godt med – hele 98.2 % af københavnerne er i høj grad tilfredse med at bo i byen. Det skyldes bl.a., at en stor del af indbyggerne har adgang til rene, grønne arealer. Undersøgelsen viser nemlig, at jo flere der har adgang til grønne områder, desto højere er tilfredsheden.  

Grønne områder og sikkerhed i byen

Livskvalitet kommer selvfølgelig ikke alene med grønne arealer og træer. Men fordelene ved at anlægge grønne byer er alligevel slående. For træer er i høj grad en medvirkende faktor til luftkvaliteten, ligesom at de giver mulighed for behagelige, rekreative områder for både indbygger og turister.  

De skandinaviske byer scorer også højt på tilfredshedsbarometret, når det kommer til sikkerhed. Generelt føler de fleste mennesker i byer som København, Oslo og Stockholm sig sikre i byerne. Det skyldes bl.a. forekomsten af tyveri og graden af tillid i landet. Men sikkerhed er ikke noget, vi skal tage for givet. Og derfor er det også et felt, vi har øget opmærksomhed på i den kommende tid hos Milford. Vi er nemlig overbeviste om, at fremtidens byer kan skabe de bedste rammer for mennesker, hvis vi både tager hensyn til miljøet, sundheden og sikkerheden.  

EU-rapporten “Report on the Quality of Life in European Cities, 2020” er netop udkommet. Du finder hele publikationen her.  

Relaterede produkter

No items found.
Before After