INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.

Grønne byer betaler sig – for mennesker og økonomien

Nyhed

Grønne byer betaler sig – for mennesker og økonomien

No items found.

“Grøn bynatur er en god forretning og medfører værdigskabelse både i forhold til at skabe nye grønne jobs, og når vi ser på CO2-optag, sundhed, trivsel og livskvalitet,” konkluderer Michael Petersen, der er direktør for Danske Anlægsgartnere. På vegne af Green Cities for a Sustainable Europe har han skrevet et debatindlæg i Altinget: By og bolig med den klare opfordring til regeringen om at øge mængden af grønne områder i byerne med 10 procent og afsætte en milliard kroner til udviklingen.  

Hele 12 millioner kroner ekstra i skatteindtægter om året får Københavns Kommune som direkte konsekvens af den grønne Sønder Boulevard midt på Vesterbro i København. Det viser en rapport, udarbejdet af Københavns Universitet fra 2014. Og alligevel er andelen af grønne arealer i vores byer faldet med 11 procent fra 2011 til 2018. Til trods for den økonomiske gevinst og faktummet af træer og planter er et effektivt værn mod klimaforandringer. Et voksent træ optager både CO2 fra luften, samtidig med at det fungerer som afleder for regnvand.

Pointen er, skriver Michael Petersen, at “grønne områder i byerne skaber langt mere værdi end det er muligt at beregne.”

Du kan læse hele debatindlægget her. Rapporten fra 2014 finder du her.  

Relaterede produkter

No items found.
Before After