INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.

Grønne stationer betyder livskvalitet og flere rejsende

Grønne stationer betyder livskvalitet og flere rejsende

I en by som København er vores s-togs- og metrostationer ikke bare stationer, men integrerede steder og pladser i vores byrum. De tjener på den ene side et praktisk formål i form af infrastruktur, men samtidig er der blevet gjort noget ud af, at de også skal være inviterende og behagelige byrum at passere gennem eller opholde sig i.

Som et centralt knudepunkt i den københavnske infrastruktur er det et oplagt sted at sætte ind for at forøge livskvaliteten hos de mange mennesker, der hver eneste dag sætter sig ind i tog eller metro.

Træer gør stationer til inviterende byrum

Det er vigtigt, at stationerne er attraktive af flere årsager. Dels tyder alting på, at flere mennesker benytter sig af den offentlige transport, når stationerne er indbydende. Og dels er stationerne ofte det første, turister og andre besøgende møder i vores byer. De tjener på den måde det formål at få vores byer til at fremstå så gode og være så inviterende som muligt. Dertil kommer de store fordele ved at skabe grønne og levende byer.

Træer er en del af de mange løsninger, der kan få stationer og stationspladser til at være levende byrum. Men det er ofte forbundet med en del udfordringer at plante træer, der trives og har mulighed for at vokse sig store. Det skal være nemt for både mennesker og tung trafik som busser at komme gennem området, og derfor skal træer både vælges og plantes med omhu. Pladshensyn er grunden til, at træer tidligere blev valgt fra, men med vores innovative rodvenlige bærelagssystemer og vækstceller er det muligt at skabe grønne byrum – uden at det går ud over funktionaliteten.

Store træer hvor pladsen er sparsom med Stratacells

For at give stationstæerne de bedst mulige betingelser i det befæstede miljø er de plantet i vores Stratacells – en løsning, der udnytter den sparsomme plads under overfladen optimalt. Ved hjælp af disse er det muligt at plante træer selv der, hvor man tidligere ville have sparet dem væk af pladshensyn. Den kommer i to modeller, og den stærke kan anbefales til lignende projekter, da den kan modstå trykket og vibrationerne fra den tunge trafik.

Vores gode råd

Det er en god investering at plante store træer i begyndelsen. Hvis man planter for små træer tager det længere tid at gå i gang og de bliver mere udsat for hærværk.

Læs mere om træer i befæstede arealer

Relaterede produkter

No items found.
Before After