INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.

Hvad koster det at anlægge og vedligeholde en Aquaton tunnelfaskine?

Nyhed

Hvad koster det at anlægge og vedligeholde en Aquaton tunnelfaskine?

No items found.

Find ud af hvilke faktorer der har en indflydelse på hvad det koster at anlægge og vedligeholde en Aquaton tunnelfaskine, og hvorfor det er en god investering.

Måske er du blevet nysgerrig på tunnelfaskiner, og hvordan de kan bruges som LAR-løsning, men er usikker på hvad de koster at anlægge. Måske vil du bare gerne vide om det overhovedet kan betale sig at bruge en Aquaton tunnelfaskine? Hvilke fordele har Aquaton tunnelfaskinen, hvad er den forventede levetid og hvordan vedligeholdes den? Disse faktorer har en betydning for hvilke udgifter du kan forvente at have – både nu, men også i det lange løb.

I den følgende artikel gennemgår vi de mest væsentlige faktorer, som er forbundet med de omkostninger der er ved at bruge Aquaton tunnelfaskiner. De helt konkrete priser vil i sidste ende komme an på alle disse samlede faktorer, hvilket derfor afhænger af det helt konkrete projekt.

Når du har læst artiklen, vil du være blevet klogere på de ting det er en god idé at være opmærksom på, og hvad du kan forvente.

Indledende omkostninger

Her dækkes spørgsmål som;

  • Hvilke fordele er der ved at bruge Aquaton tunnelfaskiner?
  • Er der noget jeg skal gøre på forhånd?
  • Hvordan installerer jeg Aquaton og hvad koster det?

Hvilke fordele er der ved at bruge Aquaton tunnelfaskiner?

En af fordelene ved Aquaton er den enorme styrke, der opnås ved at bruge en parabel som bærende princip. En enkel geometrisk form, som ingeniører har kendt igennem århundrede, og som stadig i dag leverer overlegen bæreevne.

Faskinen kan altså med ro i sindet placeres under både veje med tung trafik, parkeringspladser og andre befæstede områder. Placeres Aquaton i grønne områder hvor der ønskes en lokal nedsivning, er dette let at opnå med Aquaton, da tunnelfaskinen som udgangspunkt er åben i bunden, hvilket giver maksimal mulighed for lokal nedsivning.

Den anden fordel ved Aquaton systemet er, at den er nem at oprense, og evt. skadeligt sediment kan oprenses helt op til 100%. Systemet er opbygget således, at alt vandet der kommer ind i tunnelfaskinen skal igennem en filtertunnel, hvorefter det fordeles ud til de resterende tunnelfaskiner i systemet. Ønsker man dermed en forsinkelse eller opmagasinering, kan man med en tæt membran omkring det samlede system skabe et fuldkomment lukket system. Læs mere om hvordan Aquaton renses og vedligeholdes i bunden af denne artikel.  

Er der noget jeg skal gøre på forhånd?

For at hjælpe dig bedst muligt med din kommende faskine vil vi gerne vide hvor mange kubikmeter vand der skal håndteres, hvor meget tilgængelig plads du har, om vandet må nedsives lokalt, eller om det skal forsinkes inden det ledes til slutrecipienten.

Herefter kan arbejdet påbegyndes med udarbejdelsen af et forslag til hvordan systemet udformes, samt hvilke ting der skal bruges til etableringen af det samlede anlæg - Se vores installationsguide hvor vi har lavet en liste over det nødvendige udstyr på side 1 her.
Når vi er blevet enige om det endelige design, kan vi også hjælpe med at beregne mængder på geotekstiler og skærver til omkringfyldning af det samlede system.

Hvordan installerer jeg Aquaton og hvad koster det?

Når det færdige projektforslag er udarbejdet og systemet skal i jorden, er der virkelig noget at spare på installationstiden, da systemet består af få komponenter der nemt forbindes uden brug af værktøj. Eksempelvis består et system på 20x3 m, der kan håndtere 50 m3 vand kun af 11 dele, der let klikkes sammen.

Ligeledes er Aquaton tunnelfaskinerne yderst nemme at stakke og transportere rundt på byggepladsen pga. sin form og materiale - Se explainer videoen herunder, som giver et godt indblik i hele installationsprocessen.

Læs vores fulde installationsvejledning trin for trin, hvorefter du vil være godt klædt på til at gå i gang med anlægsarbejdet.

Et plus i det lange løb

Når Aquaton er installeret og tages i brug, kan der opstå nye spørgsmål i forhold til hvordan systemet vedligeholdes. Når Aquaton systemet vedligeholdes korrekt, opnås der den højest mulige effektivitet, som skaber et yderst holdbart system i den lange bane.

Herunder dækkes spørgsmål som;

  • Hvor robust er Aquaton og hvad kan jeg forvente af levetid?
  • Hvordan renser og vedligeholder jeg Aquaton – og hvad koster det?

Hvor robust er Aquaton og hvad kan jeg forvente af levetid?

Med flere tusind cases overalt i verden, findes der endnu ikke et Aquaton system der er kollapset. Det skyldes blandt andet formen på tunnellerne i sammenhæng med omkringfyldningen af skærver. Ved at bruge en parabel som bærende princip, sikres det at vægten fordeles på den helt rigtige måde, og lagres i omkringfyldningen

Kilde: ADS Stormtech

Den effektive vægtfordeling og formfuldheden i Aquaton tunnelfaskinen er en af årsagerne til, at vores system med den rette vedligeholdelse kan forventes at have en levetid på minimum 100 år. 

Hvordan renser og vedligeholder jeg Aquaton– og hvad koster det?

Systemet er som tidligere nævnt opbygget således, at alt vandet der kommer ind i tunnelfaskinen skal igennem en filtertunnel, hvorefter det fordeles ud til de resterende tunnelfaskiner i systemet. Dette medfører at Aquaton-systemet er utrolig lettilgængeligt at oprense – helt op til 100%.

Fra indløbsbrønden er det muligt at oprense filtertunnellen der altid skal placeres på en vævet geotekstil. I filtertunnellen vil beskidt vand sedimentere inden det fordeler sig i systemets resterende tunneller. Sedimentet kan herefter enkelt renses med et spulehoved og bortskaffes. Et inspektionsrør gør det nemt at vurdere hvor tit systemet bør renses, men det anbefales min. Én gang årligt.

Vi har nu gennemgået de mest væsentlige faktorer og spørgsmål, der giver dig en idé om, hvad du kan forvente af omkostninger ved anlæggelsen af Aquaton systemet. Frem for at være en omkostning, vil det dog vise sig at være en bæredygtig investering at bruge Aquaton. – Den samlede pris pr. kubikmeter vand håndteret, vil forventeligt starte omkring 1300-1900 kr. De mange fordele gør investeringen yderst fordelagtig – særligt i det lange løb.

OBS: Vi gør opmærksom på at dette prisestimat udelukkende inkluderer tunnelfaskiner og geotekstil. Det er altid en god idé at rådføre sig ud fra de lokale forhold mht. øvrige materialepriser.

Vi opdaterer vores priser løbende hos Milford, for at de altid stemmer overens med markedsprisen. Kontakt os for et uforpligtende tilbud til dit projekt.

Relaterede produkter

No items found.
Before After