INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.

Smarte løsninger skaber plads til mere grønt i fremtidens infrastruktur

Smarte løsninger skaber plads til mere grønt i fremtidens infrastruktur

Der tænkes i grønt, når vi i disse år planlægger bedre mobilitet i fremtidens byer. Smarte grønne løsninger kan gøre fremtidens infrastruktur sundere og mere sikker. Vi har taget et kig på nogle af de seneste projekter rundt omkring i Skandinavien med grøn infrastruktur, som Milford har været involveret i.

Delebiler, ladestationer, selvkørende køretøjer og måske endda el drevne færger?. Det er ord, som vi må begynde at vænne os til. Fremtiden byder på et nyt kapitel af el drevne transportmidler - ofte designet til at flytte mange passagerer på én gang. De er alle led i at skabe en mere effektiv mobilitet i vores voksende byer, hvor der samtidig kan være plads til grønne områder. 

Der er i fremtiden brug for smarte løsninger, der kan kombinere en effektiv mobilitet med behagelige byrum at færdes i. Det gælder på transitsteder, hvor busserne kører rundt på mange forskellige ruter, metroer under jorden hvor mennesker træder ind og ud, og områder derimellem, hvor folk færdes til fods eller på cykel. En del af løsningen er at optimere vækstvilkårene for det grønne, som der er mange fordele ved at tilpasse mellem de mange trafikårer, stationer og stoppesteder.

Gadetræer i et trangt bymiljø

I centrum af Oslo langs travle Storgata var det en kompleks opgave at få indpasset flere træer blandt tung trafik og travle forbipasserende. Med Milfords StrataCells blev det, der startede som en udfordring i at kombinere trafik, æstetik og klimaudfordringer, til et godt eksempel på smarte løsninger. Det gode samarbejde med flere involverede aktører skaber effektive, grønne og indbydende byrum, der også er bedre udrustet mod fremtidens ændrede klimaforhold.

”Vi kan absolut anbefale Milford som samarbejdspartner. De er løsningsorienterede og kommer med konstruktive løsningsforslag. Produkterne kommer til tiden, og resultatet bliver altid godt”. – Halvor Sjuve fra Akershusgartneren A/S.

I et godt samarbejde med både entreprenører og landskabsarkitekter blev Milfords StrataCells installeret under gadetræerne langs Storgata for at sikre træernes rodnet en ukomprimeret jordvolumen i et stabilt bærelagssystem af genanvendeligt plast. Det giver mulighed for at bære vægten fra selv den mest tunge trafik, og samtidig sikre optimale vækstforhold, så træerne kan gro sig flotte og store - selv i et trangt bymiljø, hvor det ellers ville være umuligt at vokse i.  

Også i Kungälv i Sverige er infrastrukturen et vigtigt samlingspunkt for rigtig mange mennesker, særligt turister og pendlere. Derfor er det helt essentielt at skabe grønne og indbydende stationer i byrummet, som øger livskvaliteten for de mange rejsende.

Komfortabelt byliv med grønnere busruter

I forbindelse med at forbedre bymiljøet i Kungälv kommune har landskabsarkitekterne arbejdet på at lave et rejsecenter, som er samlingspunkt for byens rejsende og beboere, ved at skabe en fælles forbindelse mellem by-, regionale- og ekspresbusser. Landskabsarkitekterne var særligt opmærksomme på, at udearealerne skulle være grønne. Der er derfor blevet plantet en masse træer og selve stationsbygningens tag er dækket til med græs. 

Ved at optimere vækstvilkårene for træerne ved Kungälv, sikres et grønt rejse centrum mange år ud i fremtiden, der også sender et positivt grønt signal til omverdenen.


Udfordringerne i at sikre en langsigtet og bæredygtig vækst for de plantede træer, gør at de ofte kan blive fravalgt i byplanlægningen af stationer. Her blev Milfords rodvenlige bærelagssystem StrataCell kombineret med udluftningssystemet RootRain og rodbarrieren ReRoot for at kunne gøre det muligt at plante træerne, og sikre dem de mest optimale vækstvilkår. Det smarte ved at kombinere de tre produkter er, at de giver rødderne plads til at gro og optage næring i ukomprimeret jord. Der er værdi i at bruge de smarte løsninger for at vi kan sikre os en grøn fremtidig mobilitet i byen. 

Flere og flere bycentrum rundt i Skandinavien oplever i disse år ønsket om fornyelse, og en transition hen mod en mere grøn og bæredygtig infrastruktur. Det imødekommer mange af udfordringerne med hastigt voksende byer, og gør dem samtidigt sundere og mere sikre at færdes i.


Relaterede produkter

No items found.
Before After