INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.

Fem langsigtede fordele ved en ukomprimeret jordvolumen

Fem langsigtede fordele ved en ukomprimeret jordvolumen

Vi giver dig her et indblik i, hvordan man skaber bedst mulige vækstbetingelser i et plantehul med en ukomprimeret jordvolumen. Noget som ikke blot kan spare penge, men også er en bæredygtig økonomisk investering. Hos Milford hjælper vi med at sikre, at du får glæde af de mange fordele forbundet hermed.  

1. En pladsbesparelse der fører til øget rodvækst

En ukomprimeret jordvolumen sikrer en langt større hulrumsprocent og den helt rette kornstørrelsesfordeling i jorden. Det frigiver langt mere plads til rodvolumen, og rødderne kan derfor gro sig større, bedre og hurtigere. Jo hurtigere rødderne kan gro, og jo mere plads de har til at udvikle deres fine små rodhår, desto mere optager de af både vand, ilt og næringsstoffer.

Med Milfords rodvenlige bærelagssystemer StrataCell og Rootspace sørger vi for, at jorden i dit plantehul forbliver ukomprimeret og pladseffektiv, samtidig med at den har en høj bæreevne.

De forbedrede vækstbetingelser danner grobunden for en markant øget vitalitet og frodighed, der er med til at forbedre vækstbetingelserne for byens træer.

Små træer i ukomprimeret jord (øverst) og komprimeret jord (nederst)*

2. Modstandsdygtige og stærke rødder

Med en ukomprimeret jordvolumen sørger man for at det, der plantes, bliver markant mere robust, da det giver langt bedre betingelser for at dets rødder bliver forankret i jorden. Den øgede rodvækst får bedre mulighed for at finde og optage vandet i jorden efter behov, og dette øger modstandsdygtigheden overfor tørkeperioder – et velkendt problem især for bytræer.

Hos Milford sørger vi for en ekstra robust fastgørelse af det unge træ i dets etableringsperiode, både over eller underjordisk med vores kvalitetssikrede opbindingssystemer Rootlock og DuckBill RBKS. Fastgørelsen sikrer træet mod at blive rykket via f.eks. kraftig vind og slag og på den måde sikres det, at træet får et solidt rodfæste så hurtigt som muligt.

3. Øger CO2-optag og filtrering af luft og vand

Den måske vigtigste eller i hvert fald mest presserende fordel ved forbedret rodvækst og hurtigere vækstrate, er, at en ukomprimeret jordvolumen kan bidrage til at minimere skadelige miljøproblemer fra trafik og industri, samt bidrage i kampen mod den presserende klimakrise.

Den øgede bladmængde øger nemlig optagelsen af CO2 og filtreringen af andre miljøskadelige partikler, både i luften og fra overfladevandet.

Hos Milford hjælper vi dig med at håndtere overfladevand fra uigennemtrængelige overflader, og føre det til plantehullet, hvor rødderne sørger for resten. Det giver ekstra gode muligheder for at rense de skadelige partikler i overfladevandet. Se og læs mere om vores opsamlingsfaskiner AquaAirbox eller det passive vandingssystem integreret i CoreBlue. Underjordiske magasiner som også forbedrer vandingsprocessen.

4. Muliggør et større udvalg af arter

De markant forbedrede vækstbetingelser ved en ukomprimeret jordvolumen gør det muligt at sikre en større artsdiversitet, også helt inde i byen. Jo hurtigere og jo længere planterne får lov til at etablere sig og overleve, jo bedre er det også for det liv, der leves og omkring planternes selv, da de også fungerer som et lille mikrohabitat for andre arter, som f.eks. insekter og fugle.

Hvis du har et træ som trænger til ekstra beskyttelse, som kan forlænge dets levetid og herlighedsværdi, så læs mere om vores træbeskytter Mojave, som også passer sammen med vores beskyttende træhulsriste Adapta eller Tundra. Stilsikkert og tidsløst design, der beskytter dine træer mod skader, der let kan opstå i tætte bymiljøer.

5. Økonomiske fordele

Hvis planter og træer ikke trives, er de dyre i drift - både i forhold til pleje og til en eventuel genetablering, når de dør. Hvis det man planter derimod trives, bliver det mere frodigt og med en større biologisk masse giver det mere skygge og en øget transpiration via fotosyntesen. Det er med til at nedkøle luften omkring træet og sparer på energiregningen.

Stærke træer kan skabe en solid buffer mod kraftig vind, larm og endda hedebølger. Det er særdeles omkostningseffektivt at sørge for frodige og stærke træer i byen med en ukomprimeret jordvolumen. Noget som hurtigt vil vise sig på de øgede ejendomsværdier og besparelser på budgettet i den lange ende. Og så bliver der tilmed frigjort flere penge til et endnu sundere, gladere og sikkert bymiljø.

Kontakt os nu for at høre mere om, hvordan vores produkter kan sikre en ukomprimeret jordvolumen i dit plantehul.

* Undersøgelse lavet af Dr. Thomas Smiley (Ph.d, plantepatolog/-fysiolog og jordforsker) for Bartlett Tree Research Laboratories.

Relaterede produkter

No items found.
Before After