INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.

Biodiversitet i byerne

Biodiversitet i byerne

Biodiversitet i byerne

Når du har været i en by og bevæget dig rundt i gader og stræder, kan du ikke have undgået at se nogle af de områder eller alléer med store gamle træer der troner i bybilledet. Har du nogensinde tænkt på, at alle træerne typisk er samme sort? Du kan formentlig se det for dig, men har sikkert aldrig lagt så mange tanker i det.

Når sygdommen rammer

Selvfølgelig er det majestætisk og tilfredsstillende set fra et arkitektonisk perspektiv, men har du tænkt over, at hvis et af træerne bliver syge og i den forbindelse bliver fjernet tager det ikke lang tid, før resten af træerne også er ramt og forsvinder. Alle de tjenester og al den gavn, som disse store fantastiske træer har givet både os mennesker og dyr vil pludselig være væk. Som et lyn fra en klar himmel.

Pseudomonas Syringae pv. Aesculi også kaldet Bakteriekræft.

Træer dør, når de bliver gamle, det er vel ikke så mærkeligt, men oftest er det ikke alderen alene der spiller den væsentligste rolle. Sygdomme har allerede angrebet vores elskede træer. For nogle årtier siden havde vi mange gamle fine elmetræer, asketræer og mange andre gode hjemmehørende arter. Siden elmesygen opstod, er en stor del af vores træer døde og borte. Ligesom at elmesygen aggressivt angreb vores elmetræer, har asketoptørren ødelagt vores asketræer.

Flere arter og sorter

Hvad kan vi gøre for at undgå disse totale udryddelser i fremtiden? Det kan man, ved at plante træer i forskellige træarter og træsorter. På den måde skaber vi ikke kun ét habitat for forskellige dyr og mikroorganismer, men også et varieret udtryk i byen - både i forhold til farve og sæsonændringer.

Vi skaber tilmed biodiversitet, det vil sige en kombination af træer, der gør det muligt at bevare byens udtryk og de økosystemer som træerne giver os, også hvis træerne rammes af sygdom og dør. Med en variation af træer forhindres at hele områder er dødsdømte når en sygdom hærger. Når en sygdom spredes og slår en art ihjel, står de resterende arter og fortsætter ufortrødent med at berige byens liv med sine fantastiske egenskaber.

Relaterede produkter

No items found.
Before After