Oslo, Norge

Brynseng skole

HRTB
Bjørbekk & Lindheim AS

Udendørs- og legearealer har betydning for børns velvære og indlæring. Især folkeskoleelever har brug for at komme af med energi, så de kan sidde stille og koncentrere sig i timerne. Her er det vigtigt med et miljø, der virker indbydende, og som lægger op til forskellige former for leg og bevægelse.

Et eksempel er folkeskolen Brynseng Skole i bydelen Østensø i det nordøstlige Oslo. Skolen – der med sin solcellefacade på 1046 m2 er Oslos første nul-energiskole – har på sin sydvendte side anlagt en udendørs legeplads og opholdsrum, der er inddelt i forskellige zoner. Her er områder, hvor børnene kan klatre, glide, balancere, løbe, grave, men også områder, der inviterer til rolig leg og socialt samvær. Med en sådan opbygning har det været nødvendigt med en stram og overskuelig opdeling.  

Kantafgrænsning giver attraktiv og sikker legeplads

Vores kantafgrænsning Contrast Freestyle er blevet installeret for at sikre en stram opdeling af legeområdet og etablere attraktive lege- og opholdssteder, der indbyder til forskellige typer af leg og ophold og skaber et overskuelige miljø. Kantafgrænsningen inddeler legepladsen i forskellige legeområder og bidrager med en overskuelig og stram æstetik til legepladsens design.  

Contrast Freestyle bliver formet på forhånd, så installationstiden er reduceret til et minimum. Kantafgrænsningen sikrer udformningen af området, og at landskabsarkitekterne får præcis det design, som de ønsker. Kanterne er gravet ned, så det er ufarligt for børn at færdes på legepladsen og bevæge sig mellem de forskellige zoner. Det skaber sikre forhold og vigtigst af alt – glade børn.  

År
2013-17
Sted
Oslo, Norge
Arkitekter
HRTB
LandskabsArkitekter
Bjørbekk & Lindheim AS
Bygherre
Undervisningsbygg, Oslo kommune
Entreprenør


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.