Kärrtorp, Stockholm

Näskubben, Stockholm

Området Kärrtorp syd for Stockholm centrum oplever i disse år en transformation. I takt med at byen vokser, kommer der nye boligområder til. 

Näskubben er et nyt boligområde i Kärrtorp med 160 lejligheder fordelt på tre nye bebyggelser. Milford har taget del i udviklingen ved at levere vores fleksible kantsystem Contrast Freestyle rundt om de mange rejste plantebede i det nye boligområde. 

Voksende byer fører til nye opholdssteder

Ligesom de fleste storbyer verden over oplever Stockholm også i disse år en stigning i tilflyttere. De mange nye tilflyttere giver et behov for nye boligområder og nye rekreative områder med plads til ophold, samt en opgradering af infrastrukturen.

Som led i de mange tilflyttere har Näskubben undergået en transformation og er blevet til  rekreativt boligområde, der ligger placeret stok op af et nærliggende naturreservat. Den offentlige transport er blevet forbedret med en opgradering af Kärrtorp busholdeplads, og det samme gælder mobiliteten ind mod Stockholm centrum, der kun ligger få km væk.  

Små grønne øer

Målet med transformationen af Näskubben er at skabe flere nye inviterende opholdspladser, der giver et rekreativt udendørsmiljø for de mange nye beboere. Som en del af dette indgår vores Contrast Freestyle kantsystem i skabelsen af små grønne øer, der fremhæver vegetationen og giver mulighed for fællesskab ved at dyrke højbede.

Plantebedene er med til at understrege stisystemet rundt om bebyggelsen, og de rejste højbede skaber et intimt miljø til glæde for de nye beboere, der kan nyde at dyrke dette fællesskab. 

Stilfulde detaljer

Tager man et nærmere kig på stålkanten rundt om de rejste plantebede, ses det, hvordan den øverste kant er bukket indad, hvilket tilføjer en stilfuld detalje til det færdige udtryk. Den bukkede kant fremhæver plantebedene endnu mere, mens det samtidig efterlader maksimal plads til jord og planter. 

En af de mange fordele ved Contrast Freestyle er muligheden for at tilføje disse stilfulde detaljer i stålkanten, og man kan hermed opnå nøjagtig det visuelle udtryk, man ønsker. På den måde kan vi garantere at Contrast Freestyle altid giver den fulde kreative frihed til landskabsarkitekten.


År
2021
Sted
Kärrtorp, Stockholm
Arkitekter
LandskabsArkitekter
Bygherre
Besqab
Entreprenør
Tylömarks


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.