Enköping, Sverige

Kammakartorget

Mälark Landskap

Rekreativt mødested på den offentlige plads

I den svenske by Enköping nordvest for Stockholm finder vi Kammakartorvet – en offentlig plads tæt på byens centrum, caféliv og det lokale museum. Intentionen med pladsen var at give den et fornyet liv, og et designmæssigt præg der inviterer til ophold. Det giver muligheder for at folk kan mødes, slappe af og nyde de mange aktiviteter i centrum.

Unik designløsning til integreret bænkesystem

Til dette projekt har vi leveret vores Contrast Freestyle kantsystem rundt om grønne plantebede, og opgraderet dem med vores træbænke. Træbænkene i kombination med cortenstål som kant omkring plantebedene spiller godt sammen. De giver en effektfuld kontrast i materialiteten, og et farvespil i flot harmoni med vegetationen i plantebedene.

Til bænkesystemet valgte vi en unik designløsning hvor kanten under bænkene læner sig forover, fremfor at stå ret. Det giver en forøget benplads under bænkene. Fordelen ved dette er, at minimere chancen for at cortenstålkanten, der med tiden vil ruste, kommer i kontakt med tøj og kan smitte af.

Løsningen giver bænkesystemet og kantafgrænsningen det rette æstetiske udtryk, der også lever op til de funktionelle intentioner, som landskabsarkitekterne har ønsket.

Sammen med kunstinstallationer, udendørs møblering og træer giver bænkesystemet et behageligt opholdsrum med mange rekreative kvaliteter. En flot ny belysning på pladsen, gør det også til et behageligt byrum om aftenen.

År
2020
Sted
Enköping, Sverige
Arkitekter
LandskabsArkitekter
Mälark Landskap
Bygherre
Enköping kommune
Entreprenør


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.