Nordhavn, København

Comwell Copenhagen Portside

Arkitema A/S

Det skyder fortsat op af jorden med nye byggerier i den Københavnske Nordhavn – et område præget af store kontraster og med mange referencer til det maritime miljø. Selvom Nordhavn er omkranset af blåt vand på alle sider, så er den overordnede vision for bydelen grøn, og både byggerier og infrastruktur skal udføres med bæredygtighed for øje.

Alt dette stiller store krav til bygherrer og arkitekter, men med Comwell Copenhagen Portside har Arkitema taget udfordringen op og skabt et 6-etagers storbyhotel på 25.145 kvadratmeter fordelt på 493 værelser og 18 mødelokaler.  Det er et smukt byggeri, der på fineste vis passer ind i områdets kontrastfyldte omgivelser.  Mens den hvide facade omfavner områdets moderne arkitektur, er de smalle og høje vinduer med lodrette sværd en hyldest til havnens forhenværende karakteristiske pakhuse.

Hav og natur er inviteret indenfor

Vinduesrammerne er farvesat i en bronze-farve, hvis varme nuance spiller smukt sammen med den kølige hvide, der præger facaden på ydersiden af bygningen. Hvid og bronze får flot modspil af grønne elementer, som i stor stil er inviteret ind i byggeriet i form af grønne sedumtage, to beplantede atrier og et væld af klatreplanter.

En stor mængde stålwirer er monteret på facaden, der vender mod kanalen, hvilket gør det muligt for planterne at klatre op og svøbe bygningen i et frodigt, grønt løvdække. Man har her bl.a. valgt at anvende Fallopia baldschuanica, også kaldet sølvregn, som er kendetegnet ved sin kraftige vækst og smukke sølvhvide blomster.  

Med tiden vil planterne skyde frem fra de to gårdrum, og i takt med at begrønningen for alvor vokser til, vil facaderne fremstå som tætte og levende grønne vægge.

Enkelt og robust wiresystem

Malmos A/S var anlægsgartner på projektet, og Milford P/S leverede løsningen til det enorme wiresystem, der dækker facaden. I alt er der anvendt cirka 3000 meter wire og mere end 2500 afstandsholdere.

Til dette projekt valgte man en 90 mm enkel og robust afstandsholder, som kan fæstnes på både træ, beton og mursten. Det er en løsning, der er lavet til at kunne holde i mange år!

I Milford’s GreenWall-serie findes et udvalg af forskellige afstandsstykker og tilbehør, som gør det muligt at designe en wireløsning, som både passer til den valgte beplantning, og som giver facaden det ønskede udtryk.

Der er ingen tvivl! Fordelene ved de grønne vægge er mange, og der er mange måder at løse opgaven på. Tag os gerne med på råd, næste gang du sidder med et wireprojekt og har brug for sparring vedrørende de mange muligheder. Du kan også downloade vores håndbog i wiresystemer, hvor du finder masser af gode råd og inspiration til plantevalg.

År
2020
Sted
Nordhavn, København
Arkitekter
Arkitema A/S
LandskabsArkitekter
Bygherre
AP Ejendomme og KEVA
Entreprenør


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.