Malmø, Sverige

Rälsplatsen, Malmø

Sweco Sweden

Et uudnyttet areal nord for Malmøs hovedbanegård er blevet omdannet til et dejligt, grønt område, hvor byens pendlere og beboere kan nyde et roligt øjeblik og møde hinanden.  

Kommunen havde et mål om at skabe et byrum, som blevet populært og velbesøgt. Vejen dertil gik via meget og varieret grønt med træer og buske i hævede plantekasser med integrerede bænke og siddepladser. Henover pladsen løber en nyanlagt cykelsti og et fortov, som i de grønne omgivelser skaber en dejligere tur både til fods og på cykel

Specialdesignede plantekasser og bænke  

For at nå kommunens mål om at skabe et attraktivt og grønt byrum, fik plantekasserne en særlig rolle at spille i projektet. De er blevet udviklet og designet i et tæt samarbejde mellem Sweco og os, for sammen at undersøge, hvordan vi kunne skabe den bedste løsning.  

Som del af samarbejdet udviklede vi bl.a. 3D-visualiseringer af strukturen, som gjorde det muligt for landskabsarkitekterne at træffe bedre beslutninger omkring det endelige design. I 3D-modellen var det muligt at afprøve forskellige kombinationer af materialer af inden den endelige beslutning blev truffet.  

Fleksibel kantafgrænsning og indbydende plantekasser  

Til at realisere designet brugte vi vores Contrast Freestyle kantafgrænsning, der med sin store fleksibilitet er et oplagt valg til at skabe plantekasser i byen. De er lavet af cortenstål og har integrerede bænke.  

Med Contrast Freestyle ligger alle designvalg hos arkitekten. Alle elementer bliver altid skræddersyet til de enkelte projekter. Det har muliggjort, at kanterne her ved Rälsplatsen varierer i højde og skaber et dynamisk udtryk på den nye, grønne plads.  

År
Juni 2020
Sted
Malmø, Sverige
Arkitekter
LandskabsArkitekter
Sweco Sweden
Bygherre
Malmö Stad
Entreprenør
VBA


Produkter i brug

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.