Stockholm

Sollentuna Sjukhus

NorConsult

I forbindelse med Stockholm-regionens plan om at investere i mere sundhed og pleje afspejler renoveringen af Sollentuna hospital et billede af, at sundhedsbehov ikke kun findes i sygehuset, men også i området omkring det.  

Der er mange fordele i at få mere natur i byerne – en af dem er sundhed. Beplantning skaber tryghed, og store træer absorberer op til 150 kg CO2, hvilket gør luften renere. På den måde fremmer natur både den fysiske og mentale sundhed hos mennesker.  

Et sygehus med natur i fokus  

Som en del af designet for renoveringen skulle hospitalet være i harmoni med det omkringliggende grønne miljø, særligt Edsviken bugten. Landskabsarkitekterne har derfor arbejdet ud fra et naturtema, hvor elementer af træ og planter er til stede i de områder, hvor der er mange patienter som indgangen og venteværelset.  

Uden for ved hovedindgangen er der plantet træer og anlagt plantebede, som skaber æstetisk værdi for både patienterne og de besøgende. Samtidig er de grønne områder også en kontrast til det sterile udtryk, som mange hospitaler kan have.  

Plantebede i mange forskellige former  

Med vores kantafgræsning, Contrast Freestyle™, er plantebedene ved hovedindgangen blevet udformet på mange forskellige måder. Vi oplever ofte, at mange arkitekter og anlægsgartnere har et ønske om at benytte stålkanter uden at være underlagt de begrænsninger, der er forbundet med dem. Derfor er Contrast Freestyle™ en populær kantafgrænsning, fordi det giver arkitekterne frie hænder til at designe stålkanterne efter deres egen stil og vision.

År
2018
Sted
Stockholm
Arkitekter
NorConsult
LandskabsArkitekter
Bygherre
Locum og Stockholms Läns Landsting
Entreprenør
PEAB


Produkter i brug

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.