Höganas, Sverige

Storgatan, Höganas

Tidligere har byplanlægningen i høj grad handlet om at bygge flere butikker, parkeringspladser og boliger. Men nu oplever vi et skift, hvor fokus på grønne levende byrum er mindst ligeså vigtigt. I Storgatan i Höganäs Kommune i Sverige ser vi hvordan, landskabsarkitekterne har anlagt plantebede på en handelsgade med hård belægning for at skabe et levende byrum.  

Plantebede skaber attraktive handelsmuligheder  

Storgatan har gennemgået en større renovering med et formål om at skabe et mere levende og behageligt bymiljø, som gør det attraktivt for mennesker at gå og handle i. Gennem tiltag for at reducere trafikken på hovedvejen og farthastigheden er det blevet muligt at skabe bredere fortove og mere plads og sikkerhed for mennesker.  

Plantebedene i Storgatan er med til at definere fortovet og invitere fodgængerne hen til de områder, hvor man kan sidde og slappe af. Det skaber mere liv i byrummet, da siddepladser i de grønne omgivelser giver mulighed for at man kan slappe af på gaden frem for at søge væk fra den. Visionen er, at denne renovering vil skabe værdi for både mennesker og butikker i gaden.  

Tydelig arkitektonisk vision i naturøerne  

Plantebedene er placeret som små øer af natur langs med gågaden, som er lavet med vores kantafgrænsning, Contrast Freestyle™. Med mulighed for at skabe præcis de linjer, man ønsker, i den højde og det materiale, der passer ind i den æstetiske vision, tilbyder Contrast Freestyle™ kreativ frihed.  

Serien tilbyder en del ekstraløsninger ved siden af den velkendte kantafgrænsning, så du bl.a. også kan bruge den i forbindelse med regnvandshåndtering eller etablering af cykelstativer og skraldespand

År
2019-
Sted
Höganas, Sverige
Arkitekter
LandskabsArkitekter
Bygherre
Entreprenør
Höganas Kommun


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.