Middelfart

Klimabyen i Middelfart

We Do Democracy
GHB Landskabsarkitekter A/S, Adept ApS

Klimatilpasning har de seneste år været et stort emne i Danmark. I takt med at vi oftere får store regnmængder, som overbelaster kloaksystemet og oversvømmer kældre, er flere kommune begyndt at investere i større klimaprojekter. Det gælder også i Middelfart. Kommunen gik derfor i 2013 i gang med at udvikle KlimaByen.

KlimaByen er et projekt, som har til hensigt at udvikle nye innovative løsninger og projekter indenfor klimatilpasning omkring Kongebrovej i Middelfart.

Resultatet skal være Danmarks smukkeste projekt indenfor Klimatilpasning. En af kommunens store udfordringer har været overbelastning af kloaksystemet, særligt i de parcelhuskvarterer, der ligger i området.

Områdets mange naturlige hældninger, giver rig mulighed for at aflede regnvand naturligt. Derfor har man i villakvarterene installeret flere vejbede med planter og forskudte træer. Beplantning hjælper nemlig med at absorbere vand, så mindre mængder vand løber direkte til kloak.

Vejbedene skal fungere som aflastning af kloakkerne. I den forbindelse har Milford leveret KerbCells til Klimabyen. KerbCell er kort fortalt en slusekonstruktion, som leder regnvand fra vejen ind i plantebedet. På den måde får man aflastet det lokale kloaksystem i perioder med meget regn.

Desuden har Milford været behjælpelig med levering af Stratacells og RootRain vanding- og udluftningssystemer. Ved at installere disse to løsninger opnår man ukomprimeret jord i plantehullerne. Ukomprimeret jord kan absorbere langt større mængder vand end jord som er komprimeret.

KlimaByen vandt desuden DANVAs klimapris i 2018 for det store arbejde man har gjort for at lave et projekt, der "...går hånd i hånd med udvikling af en sjovere, smukkere og grønnere by."

År
Juli 2013 -
Sted
Middelfart
Arkitekter
We Do Democracy
Landskabs-Arkitekter
GHB Landskabsarkitekter A/S, Adept ApS
Bygherre
Middelfart Kommune, Middelfart Spildevand A/S, REALDANIA

Produkter i brug

Udvalgte cases

Vi sidder klar med viden, priser, materialer og rådgivning

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.
Creating liveable cities