Middelfart

Klimabyen i Middelfart

We Do Democracy
GHB Landskabsarkitekter A/S, Adept ApS

I takt med klimaforandringerne er vi i Danmark ved at vænne os til, at vejrforholdene bliver mindre forudsigelige og at der er voldsommere nedbør og ekstremt vejr. Flere kommuner investerer derfor i større klimaprojekter for at imødekomme klimaudfordringerne – særligt de store regnmængder, som overbelaster kloaksystemer og oversvømmer kældre. I Middelfart Kommune har man vist, hvordan klimatilpasning også kan skabe smukke, grønne områder.  

Smukt projekt med smarte løsninger  

Et af de største udfordringer, som Middelfart Kommune stod overfor, var at voldsomme mængder regn overbelastede kloaksystemet, hvor parcelhuskvarteret omkring Kongebrovej blev særligt ramt.  

I 2013 gik kommunen derfor i gang med sit store klimaprojekt, KlimaByen, hvis formål var at være Danmarks smukkeste projekt inden for klimatilpasning. Projektet skulle udvikle nye og innovative løsninger omkring Kongebrovej.  

Områdets mange hældninger har givet rig mulighed for at finde innovative løsninger til at aflede regnvandet på en naturlig måde. I villakvartererne har man derfor tilføjet flere vejbede med planter og forskudte træer, som hjælper med at absorbere regnvandet og reducerer mængden af vand, der løber direkte ned i kloakken.  

Vejbede og træer aflaster kloaksystemet  

Vejbedene skaber smukke, grønne områder hos kvarterets beboer, men de aflaster også kloaksystemet. Det gør de fordi, vi har leveret vores slusekonstruktion, KerbCell™, til Klimabyen, som gør, at overfladevandet løber ned til vejbedene frem for kloakken.  

Samtidig har vi også skabt en langtidsholdbar løsning for områdets træer, så de fortsat kan trives og skabe et behageligt og frodigt område for villakvarterets beboere. Ved at kombinere vores rodvenlige bærelagssystem, StrataCell™, og vandings- og udluftningssystem til træer, RootRain, har vi skabt de bedste vækstbetingelser for træerne. Sådan får rødderne nok næring og plads til at gro i ukomprimeret jord, som også kan absorbere mere vand end komprimeret jord.

År
Juli 2013 -2019
Sted
Middelfart
Arkitekter
We Do Democracy
LandskabsArkitekter
GHB Landskabsarkitekter A/S, Adept ApS
Bygherre
Middelfart Kommune, Middelfart Spildevand A/S, Realdania
Entreprenør
CJ Anlæg Bolig Erhverv A/S, Arkil A/S, M.J. Eriksson Aktieselskab


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.