Odense

Gartnerlunden

COWI

I forbindelse med byggemodning i Odense er der i Gartnerlunden blevet anvendt vores tunnelfaskiner, Aquaton, der hjælper med at håndtere store mængde vand og forhindre oversvømmelser. 

Det eksisterende kloaknet i Odense er allerede belastet til noget nær bristepunktet og kunne derfor dårligt rumme vandudledningen fra den nye store udstykning på 38 parcelhusgrunde i boligområdet Gartnerlunden. 

Holdbar Aquaton-løsning  

Den innovative, miljørigtige løsning for fremtidig håndtering af regnvand blev at bruge Aquaton, som er vores storvolumen-tunnelfaskiner med en wadi, der er en kombination af grøft og faskine, som ligger i bunden af grøften. Formålet er at kunne bortlede, opmagasinere og nedsive vandet. Aquaton er designet til stor styrke og op til 75 funktionsår, og selv derefter vil anlægget kunne modstå en vægtbelastning på 15 ton.  

Resultat er bedre end forventet  

Milford besøgte installationen fire år efter og ingeniørerne fra COWI og Vandcenter Syd kunne begejstret fortælle, at systemet fungerer bedre end forventet, og de derfor er meget glade for resultatet: 

“Med denne løsning vil der ikke komme yderligere regnvand til renseanlægget, som jo som koster penge at rense. Vi belaster heller ikke det eksisterende rørsystem, som også koster penge at udvide og vedligeholde. Projektet her er meget langt fra den traditionelle løsning, og investeringen er nu og her dyrere. Men taget anlæggets levetid i betragtning, forventer jeg, at det vil tjene sig selv ind,” siger projektleder Daniel Løvenskjold Andersen fra Vandcenter Syd til Grøn Teknik.

År
Odense
Sted
Odense
Arkitekter
COWI
LandskabsArkitekter
Bygherre
VandCenter Syd
Entreprenør
Arkil


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.