Valby, København

Hornemanns Vænge

SLA

Naturen i Gårdrummene

Hornemanns Vænge er et klimatilpasningsprojekt i Valby i København. Fem gårdrum er blevet renoveret og det har givet området nogle meget æstetiske udearealer. Beplantingen bringer flere insekter og fugle til området og får naturen helt tæt på områdets beboere.

Et Innovativt Projekt

Hvert af de fem gårdrum har et tema: En skoveng, græseng, vågeng, overdrev og en blomstereng. På hver eng er der installeret innovative løsninger, der passer ind i netop den slags natur. Blandt andet er der anlagt LAR anlæg, brugt forskellige jorde, elevationer i overfladen og tunnelfaskiner, som alle forsinker og nedsiver regn- og overfladevand.

Milford har leveret Aquaton tunnelfaskiner til projektet, og de er installeret under et større regnbed med nedløb til tunnelfaskinen. Herudover er nedløb fra tagrender afkoblet kloaksystemet for at aflaste det og vandet ledes istedet ud i regnbedet. Tunnelfaskinen giver området mulighed for at  håndtere langt større mængder vand end hvis faskinen ikke var anlagt. Derfor kan området nu også håndtere overfladevandet fra bebyggelsernes tage. Aquaton opganger desuden sediment og affald, så vandet som nedsiver til grundvandet er så rent som muligt.

SLA har, i samarbejde med Sweco, endnu engang udviklet et meget interessant og innovativt klimatilpasningsprojekt, som vi er stolte af at have leveret til.

År
2016-2017
Sted
Valby, København
Arkitekter
Landskabs-Arkitekter
SLA
Bygherre
HOFOR

Produkter i brug

Udvalgte cases

Vi sidder klar med viden, priser, materialer og rådgivning

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.
Creating liveable cities