Hedensted Kommune

Horsensvej

Hedensted Kommune

Hedensted Kommune, Hedensted Spildevand A/S og Orbicon er i øjeblikket i gang med et større byfornyelsesprojekt. Desuden har man inkluderet en del klimatilpasning både på private grunde samt i det offentlige rum. I den forbindelse lavede man en større undersøgelse af undergrunden og fandt at Hedensted ligger på en 8-12 dyb meter sandpude. Herudover viste undersøgelser også at grundvandet ikke vil stige betragteligt ved større regnskyl, selv hvis man fokuserede på klimatilpasningsløsninger med nedsivning.

Horsensvej, som løber fra hovedvejen A10 i en lige strækning ind til Hedensted centrum skulle i forbindelse med byfornyelsen, have en gennemgående renovering. Vejen har et naturligt fald ind mod bymidten, og derfor man har ved indkørsel en smuk udsigt over byen. Meget store træer havde dog over mange år, ødelagt fortovet og de skulle fjernes for at give plads til vejbede med nye træer, buske og græs.

Man ønskede at bruge vejbedene til håndtering af overfladevand. Da strækningen er helt lige, valgte man i den forbindelse at Milfords KerbCell Cubic skal installeres i kantstenen, så man kan lede overfladevand ind i plantebedene. På den måde minimerer risikoen for at regnvand ved større regnskyl ender inde i bymidten.

Hedensted Kommune har valgt at få specialdesignet deres KerbCell Cubic uden sluser. Det har de valgt, fordi forholdene for nedsivninger optimale, og der ikke er problemer med saltning af vejene i området.

Vi ser frem til at følge projektet og se det færdigeresultat.

År
2018 - 2019
Sted
Hedensted Kommune
Arkitekter
Hedensted Kommune
Landskabs-Arkitekter
DesignGroup Architects, Arkitema Architects
Bygherre
Hedensted Kommune, Hedensted Spildevand A/S

Produkter i brug

Udvalgte cases

Vi sidder klar med viden, priser, materialer og rådgivning

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.
Creating liveable cities