Holmestrand

Holmestrand Stasjon

Gottlieb Paludan

Cirka 80 km syd for Oslo ligger den kystnære by Holmestrand. Den oprindelige station blev bygget tilbage i 1881. Selvom at tognettet løbende var blevet forbedret igennem tiden, var det ikke længere optimalt for området. Derfor blev det i 2009 besluttet, at man ønskede en helt ny station, som også kunne have gennemkørsel af højhastighedstog.

Udfordringen

Den nye station er meget unik i det den ligger 150 meter inde i fjeldet. Det er danske Gottlieb Paludan Architects som har tegnet stationen. Teknisk har det været et udfordrende projekt da der blandt andet skulle laves en ny 12 km lang tunnel i forbindelse med en opgradering af tognettet.

Udenfor er der gjort plads til mere end 200 parkeringspladser samt en stor busholdeplads. I dette område ønskede man at have træer. Da der er stor belastning i området, krævede det at belægningen kunne holde til store tryk, men samtidig at de nye træer ville have plads til at vokse sig store. Desuden ønskede man et elegant udtryk på udearealerne.

Løsningen

Bekkevold Landskap valgte i forbindelse med busholdepladsen og parkeringspladsen at plante træerne i plantehuller med Stratacells og RootRain for at sikre træerne de bedste vækstvilkår, uden at være bekymrede for belægningen kunne klare den store belastning fra busser og biler.

Til områdets elegante udtryk valgte man at få lavet Sahara træbeskyttere samt træhulsriste i specialmål.

Holmestrand Stasjon er et smukt og unikt projekt, som har vundet flere priser. Bland andet har Gottlieb Paludan Architects vundet Betongtavlen, som hvert år gives til et byggeprojekt i Norge, der har brugt beton på en særlig æstetisk, teknisk og miljørigtig måde. Desuden har stationen vundet en pris for den smukke belysning.

År
2016
Sted
Holmestrand
Arkitekter
Gottlieb Paludan
Landskabs-Arkitekter
DesignGroup Architects, Arkitema Architects
Bygherre
Bane NOR SF

Produkter i brug

Udvalgte cases

Vi sidder klar med viden, priser, materialer og rådgivning

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.
Creating liveable cities