København

Orientkaj Station

Cobe og Arup

Orientkaj Station er det sidste nye stop på M4 linjen. Metrostationen er hurtigt blevet kendt for dens unikke udtryk, inspireret af den lokale arkitektur og materialitet i Nordhavn. Stationen er gennemgående blevet skabt i lyse og luftige materialer, samt beton med en god robusthed og holdbarhed. Den flotte æstetik på stationen har medført at Orientkaj Station har vundet 'Bæredygtig Beton Pris 2021' – en publikumspris der uddeles hvert andet år til et prisværdigt bygge- eller anlægsprojekt.  

Attraktivt grønt uderum

Den særprægede arkitektur er ikke det eneste der gør Orientkaj speciel. Metrostationen er også et eksempel på en ny type station, der integreres med omgivelserne og giver plads til nye grønne byrum. Et stort fokus i designet af stationen, har været på at gøre den så lys og luftig som mulig. Selve stationen er løftet op over terræn, og står let og elegant på store betonsøjler, som gør det let og enkelt at komme rundt under stationen. På den måde fremstår stationen i dag meget tryg, med gode udsyn henover havet og bydelen. Det giver også god plads til passagererne, og styrker mobiliteten omkring stationen. Det er let at komme til og fra metroen, og benytte det nye grønne byrum, som samlet set styrker den bæredygtige udvikling i Nordhavn.

En inviterende station giver flere passagerer

Når den offentlige trafik gøres mere attraktiv og skaber nye rekreative steder til byens rum, giver det flere passagerer. Træer er en vigtig parameter, der er med til at transformere stationen om til et attraktivt offentligt uderum.

På Orientkaj Station er de mange nye træer blevet plantet med vores rodvenlige bærelagssystem StrataCell™. De robuste moduler af genbrugsplast bidrager til at give træerne de bedste vækstbetingelser, hvor mangel på plads, vibrationer fra metroen og et højt dagligt slid giver udfordringer.

Milford StrataCell™ udnytter pladsen optimalt og sikrer en ukomprimeret  jordvolumentil træernes rødder.  

Den æstetiske og bæredygtige udvikling af Orientkaj Station har fået flere mennesker til at bruge metroen. Det er et godt eksempel på et metroprojekt, der giver passagererne en god oplevelse, og bidrager til at skabe flere grønne områder til Nordhavnskvarteret. Det bringer hele området fremad mod en mere bæredygtig mobilitet.

År
2021
Sted
København
Arkitekter
Cobe og Arup
LandskabsArkitekter
Bygherre
Metroselskabet
Entreprenør


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.