Oslo

Olav Vs Gate

I mange byer bliver mennesker, der bor i området, nedprioriteret til fordel for mere plads til biler og nye bygninger. Men mennesker har behov for at bo i grønne byer, da beplantning bl.a. skaber tryghed, liv og fremmer den mentale sundhed. Derfor ser vi nu en udvikling i byplanlægningen, hvor mennesket er i fokus. Et eksempel er Oslos travleste gade, Olav Vs gate, som bliver en grøn gade, hvor fodgængerne er førsteprioritet.

Travl gade med plads til mennesker  

Olav Vs gate er nok en af Oslos travleste gader for fodgængere, da det er en vigtig gennemfartsvej for pendlere og turister, der bruger færgen og toget. Fodgængerne har dog været nedprioriteret, fordi veje, biler og parkering har fyldt gaderummet.  

Men med byrådets beslutning om at renovere gaden kommer fodgængerne i første række og får en bedre oplevelse, når de går ned ad gaden. Fortovene er derfor blevet gjort bredere og mere sikre.  

Med træer kommer et sundere byliv

Der er mange fordele i at plante træer i byrummet – både for mennesker og klima. En af dem er, at træerne har en positiv indvirkning på menneskers fysiske og mentale helbred, da de mindsker luftforurening og skaber tryghed.  

I forbindelse med anlægsarbejde kan man ikke altid undgå at måtte fælde eksisterende træer. Det gælder især arbejde, som foregår tæt på rodnettet, som det var tilfældet i Olav Vs Gate. Men det har dog givet mulighed for at give de nye træer de bedst mulige vækstvilkår i den nyrenoverede gade. Derfor er de blevet plantet med vores vand- og udluftningssystem RootRain og bærelagssystem StrataCell™, som danner en bærende struktur, og sikrer rødderne en ukomprimeret rodzone. I jorden monteres vores rodbarriere, ReRoot, så rødderne vokser i de rigtige områder og ikke ødelægger fortovet.

Sådan sikrer vi, at rødder får ilt og vand nok på trods af den hårde belægning, rør og ledninger, så de nye træer kan skabe et grønt og inviterende bymiljø i generationer fremover.  

År
Sted
Oslo
Arkitekter
LandskabsArkitekter
Bygherre
Oslo Kommune
Entreprenør
Steen og Lund


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.