Valby

Pandahuset

BIG A/S
Schønherr A/S - København

I april 2019 flyttede de to nye pandaer ind i Københavns Zoo. 

Mao Sun og He Xing som de to pandaer hedder, fik et helt nyt hjem tegnet af BIG A/S.

Anlægget, som set fra oven ligner et Ying og Yang symbol, giver besøgende mulighed for at komme helt tæt på de smukke dyr med et spisested, som er i øjenhøjde med de nye beboere i Københavns Zoo. Desuden vil der være små stisystemer, som giver besøgende et unikt udsyn til dyrepasserenes arbejde med pandaerne.

Pandaerne har fået specielle kinesiste sten hentet hjem fra Kina af anlægsgartnerne HedeDanmark. Derudover, vil anlægget have et rigt planteliv, som skal få panderne til at føle sig godt tilpas i deres nye hjem. Vandløb, bassin, klatretræer og træstammer skal være med til at indbyde til at pandaerne skal kunne udfolde sig, men også finde skygge og slappe af.

Pandahuset er støttet af blandt andet Danfoss, Kopenhagen Fur, Lundbeck, Novo Nordisk, Tuborgfondet, Velux og Vestas.

Milford leverer StrataCells, rodbarrierer samt vandingssystemer til projektet.

Stratacells er vækstceller (kassetter), som giver træer ukomprimeret vækstjord, så træerne kan vokse sig større og sundere. Plantehullet kan holde på mere vand og næringsstoffer end et almindeligt rodvenligt bærelag. Det betyder træerne vokser længere, og man får mere ude af investeringen.

År
November 2017 - nu
Sted
Valby
Arkitekter
BIG A/S
LandskabsArkitekter
Schønherr A/S - København
Bygherre
Zoologisk Have i København
Entreprenør


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.