København

Frihedsmuseet

Lundgaard & Tranberg
Julie Kierkegaard

Parker og grønne områder i byerne er ofte et åndehul for dem, som bor der, samtidig med at deres æstetiske udtryk skaber liv i byrummet. I Churchillparken i København finder vi det nybyggede Frihedsmuseum i materialer, der harmonerer med den omkringliggende natur.  

Historisk museum omringet af natur  

I 2013 blev Museet for Danmarks Frihedskamp i 1940 til 1945, også kaldt Frihedsmuseet, udsat for en voldsom brand, der endte med at brænde bygningen ned. Men efter syv år kan man igen besøge museet og opleve dansk kulturhistorie. Den nye bygning er ovalformet og er af mørke naturmaterialer som beton, træ og metal. Særligt for Frihedsmuseets er, at selve udstillingshallen er under jorden, og etagen ved indgangen blot er et cafeteria.  

Centralt for museets arkitektoniske stil er natur. Der er derfor også blevet plantet træer, som indrammer museet og parken.  For Lars Hegnet, der er landskabsarkitekt hos Julie Kierkegaard og har arbejdet på projektet, har beplantningen af træer ved Frihedsmuseet været helt afgørende for forankringen af pladsen og den nye museumsbygning:  

”Træerne er meget vigtige og er med til at danne overgangen mellem park og by. Træerne heler et lidt flosset hjørne af Churchillparken og giver en masse frodighed og volumen tilbage til byen og gadebilledet,” fortæller Lars Hegnet.  

Træer der kan leve i flere generationer  

For at flere generationers museumsgæster kan opleve den smukke park omkring Frihedsmuseet, har det været vigtigt at plante træerne under de helt optimale vækstbetingelser. Og den overvejelse er vigtig, da den underjordiske udstillingshal optager meget plads, der kan påvirke jorden, som træerne vokser i.    

Derfor er træerne plantet i vores rodvenlige bærelagssystem, StrataCell™, kombineret med udluftningssystemet RootRain og rodbarrieren ReRoot. Kombinationen af de tre systemer gør, at træerne kan gro i en ukomprimeret rodzone, hvor der bliver ført ilt og vand til hele rodnettet, samtidig med at rødderne vokser i de helt rigtige områder.  På den måde får træerne de bedste vækstbetingelser for at gro, uden at rødderne ødelægger parkens overflade.

År
2017-19
Sted
København
Arkitekter
Lundgaard & Tranberg
LandskabsArkitekter
Julie Kierkegaard
Bygherre
Nationalmuseet
Entreprenør
Optimus


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.