Kungälv

Kungälv Resecentrum

Structor Mark
White Arkitekter

Som en central del af vores samfund er infrastrukturen samlingspunkt for rigtig mange mennesker, særligt pendlere og turister. Derfor er det helt essentielt at skabe grønne og indbydende stationer i byrummet, som øger livskvaliteten for de mange rejsende.

Rejsecenter med grønt landskab  

I forbindelse med at forbedre bymiljøet i Kungälv Kommune har landskabsarkitekterne arbejdet på at lave et rejsecenter, som er samlingspunkt for byens rejsende og beboere, ved at skabe en fælles forbindelse mellem by-, regionale- og ekspresbusser.  

Landskabsarkitekterne var særligt opmærksomme på, at udearealerne skulle være grønne. Der er derfor blevet plantet en masse træer og selve stationsbygningens tag er dækket til med græs.  

Træer skal ikke spares væk  

Beplantning af træer er en løsning, der skaber et inviterende og indbydende miljø på stationerne. Men det kan også være en udfordring, da træernes vækst kan optage meget plads og gøre det svært for mennesker og busser at komme gennem området, hvorfor de ofte bliver fravalgt i byplanlægningen af stationer.  

I den forbindelse har vi hjulpet landskabsarkitekterne med at plante træerne på en strategisk måde, så de har plads til at gro uden at forstyrre infrastrukturen.  

For at give træerne ved rejsecenteret de bedst mulige vækstbetingelser er de blevet plantet i vores rodvenlige bærelagssystem, StrataCell, kombineret med udluftningssystemet RootRain og rodbarrieren ReRoot. Systemerne gør det muligt at plante træerne, selv der, hvor de ellers ville være blevet sparet væk af hensyn til pladsmangel. Men disse løsninger giver rødderne plads til at gro og optage næring i ukomprimeret jord.  

År
2018
Sted
Kungälv
Arkitekter
Structor Mark
LandskabsArkitekter
White Arkitekter
Bygherre
Kungälvs Kommune
Entreprenør


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.