Stavanger

Stavanger Forum

Rambøll

Et grønt område i Stavanger er lavet med holdbare og miljøvenlige Stratacells, som skal sørge for, at bydelen forbliver grøn i mange år fremover.

I 2015 blev Rambøll færdige med det 23.500 kvadratmeter store område, der indeholder både idrætshaller, hotel og Stavanger Forum. Det er et projekt, hvor man har indtænkt grønne miljøer som et vigtigt element i bydelen. Området er blevet til i flere etaper, og den sidste etape havde som mål at binde to eksisterende, grønne områder sammen af en grøn korridor af træer som en urban skov, hvor træerne skaber liv, skygge og livskvalitet

Rambøll og Stavanger kommune valgte at løse opgaven med Milfords Stratacell, der sikrer de bedste betingelser for de nye træer og skaber optimale betingelser for, at nye træer kan gro sig stærke og store og leve i området i mange år frem.  

Miljøvenlige løsninger, der holder i årevis

Udfordringen var at skabe plads til rodvækst under fortove, beton og gader, uden at trævæksten hindres. StrataCell er udviklet til at løse den udfordring via et avanceret bærelagssystem til plantehuller. Løsningen var derfor ideel til opgaven, hvor der var begrænset plads under det befæstede areal og høj belastning fra trafikken. Milfords Stratacells er produceret af genbrugsplast og belaster dermed ikke miljøet. 

En ting er at plante nye træer og skabe vækstbetingelser det første år, men løsningen med Stratacell sikrer, at træerne har de bedste muligheder for at leve mange år frem. Da Milford besigtigede projektet fire år senere stod alle træerne sunde og stærke, som det er tilfældet de mange andre steder, hvor Stratacell bliver benyttet. 

År
2013
Sted
Stavanger
Arkitekter
Rambøll
LandskabsArkitekter
Bygherre
Stavanger Kommune
Entreprenør
Bjørns Hage og Anlegg


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.