Hamar

Vangsveien, Hamar

Statens Vegvesen og Rambøll

Byplanlægning med fokus på grønne områder skaber en levende og tryg by, og det har en positiv indvirkning på menneskers trivsel. Vangsveien i Hamar i Norge er et eksempel på, hvordan renoveringen af en betonvej blev opgraderet til en grøn vej, der har skabt liv i byrummet.  

Den grønne hovedvej

Vangsveien i Hamar, der er hovedvej til byens centrum, var en trist betonvej, som de færreste brugte til gå- eller cykelture. Men en renovering af vejen i 2014 ændrede på, hvordan byens beboere valgte at bruge gaden. Under renoveringen fokuserede landskabsarkitekterne på at gøre fortovene og cykelstierne bredere og skabe en såkaldt ”green street” ved at plante 110 nye træer og mere end 5000 stauder.  

Netop dette fokus har gjort, at mange nu foretrækker at gå ture på gaden, hvilket bidrager til trygheden, da flere færdes på vejen.

Trævækst i længere tid    

Den holistiske byplanlægning med mennesket i centrum er vigtig for os og vores ambition om at skabe grønne byer, som mennesker trives i. Det var derfor nødvendigt at finde en løsning, hvor Vangsveiens træer levede under optimale vækstforhold, så de i længere tid kan skabe værdi for dem, der bruger vejen.  

For at træerne har plads til at vokse, har vi installeret vores rodvenlige bærelagssystem StrataCell™ og vandings- og udluftningssystem til træer, RootRain X2. Kombinationen af vores to produkter giver plads til, at træerne vokser i en ukomprimeret rodzone og giver mulighed for, at rodnettet kan blive større end det oprindelige plantehul.

År
2014
Sted
Hamar
Arkitekter
Statens Vegvesen og Rambøll
LandskabsArkitekter
Bygherre
Statens Vegvesen
Entreprenør
Akershusgartneren


Produkter i brug

Before After

Udvalgte cases

INSPIRATION OG NYHEDER I INDBAKKEN
Tak for din tilmelding. Vi skrives ved!
Der er opstået en fejl, prøv venligst igen. Hvis der er noget vi kan gøre, må du meget gerne skrive til info@milford.dk. Tak.